Interview met Programma-manager stagebureau RA Alex Buis

Alex Buis is Business Director bij USG Finance en in die hoedanigheid ook programmamanager Stagebureau RA. Het Stagebureau RA van USG Finance biedt ambitieuze top financials in spe een alternatieve, spannendere route naar hun RA-titel dan het geplaveide pad bij een Big 4 kantoor. We vroegen Alex over de ins en outs van deze stage.  

First things first: hoe is jouw eigen carrièrepad verlopen?

Ik heb eerst HEAO Accountancy gedaan. Vervolgens ben ik bij Deloitte op Sint Maarten stage gaan lopen en later gaan werken. Maar ja, ik wilde RA worden en dat is daar lastig, omdat je ver weg zit van alle universiteiten. Dus terug naar Nederland, naar Coopers & Lybrand, het huidige PWC. Daar heb ik mijn stage gehaald en ben ik ingeschreven in het register. Toen ik in het Senior Manager-traject kwam begon ik te twijfelen. Ik realiseerde me dat ik me niet mijn hele leven bij PWC zag werken, maar vond het ook zonde om mijn studie overboord te gooien. Ik heb lang met een knoop in mijn maag gelopen. Toen kreeg ik een aanbod van een klant, om groepscontroller te worden. Daar ben ik ingestapt, maar dat bleek niet mijn ding. Veel routine, weinig vernieuwing. Ik kwam in contact met twee oud-collega’s die een bureau waren gestart, Control. Zij vroegen me en ik ben bij hen gaan werken. Al snel werd ik partner. Toen we fuseerden met USG ben ik me in de nieuwe organisatie bezig gaan houden met audit en new business, en de ontwikkeling richting consultancy-firm.

Jij hebt dus aan den lijve ondervonden dat het corporate keurslijf soms behoorlijk kan knellen?

Jazeker. Je werd geacht wekelijks 60 tot 80 uur te werken. Dat vond ik te ver gaan, ik wilde ook léven. Bovendien ontstond er steeds meer druk op de kwaliteit van je dossiers, je kon je echt geen enkel foutje meer permitteren. Ik realiseerde me dat mijn kwaliteiten niet in die hoek liggen. Ik was liever in gesprek met ondernemers dan drie cijfers achter de komma te checken of ieder getalletje klopt.

Waarom hebben jullie als USG Finance een eigen Stagebureau RA opgericht?

Ik zag dat veel collega’s, net als ik, bleven zitten om hun studie af te maken. Ze wilden eigenlijk niet door in het vak, maar bleven hangen om die titel te halen en daarna weg te gaan. We wilden dus iets verzinnen waardoor die mensen gelukkiger in het leven konden staan, konden werken aan hun toekomst, zonder dat ze alle investering in hun studie overboord hoefden te gooien. En dan ook nog op zo’n manier dat de accountantskantoren niet meteen al hun resources kwijt zijn, maar daar op de juiste momenten – tijdens Busy Season - over kunnen beschikken.

En toen?

Toen zijn we in gesprek gegaan met de NBA, want we wilden wel een erkende opleiding die niet onderdoet voor die bij een groot accountantskantoor. De NBA was enthousiast en zo zijn we begonnen. We zijn dus NBA-erkend.

Wat doen jullie anders?

Onze mensen werken voor veel meer organisaties. Op een accountantskantoor werk je voor veel verschillende klanten, maar het werk is steeds hetzelfde. Onze mensen doen door het jaar heen ook totaal andere soorten opdrachten, zoals internal audits, controlling en financieel management.

Is dat moeilijker of uitdagender dan een Big 4-traject?

Dat niet zozeer, maar als je een deel van het jaar aan de andere kant van de tafel zit, maakt dat je een betere accountant. Je begrijpt namelijk beter hoe het spel gespeeld wordt bij ondernemingen. Je wordt tegelijk een betere financial, omdat je dus van binnenuit leert hoe bedrijven werken en waar je op moet letten.

Op wie richten jullie je?

Op mensen die tussen twee en zes, zeven jaar bij een kantoor werken en inmiddels hebben beseft dat ze dit niet de rest van hun leven willen doen. Maar die ook niet al hun opgebouwde ervaring en investering overboord willen gooien en dus toch hun RA-titel willen halen.

Wat zijn dat voor mensen?

In de regel super gemotiveerde, goed opgeleide HBO’ers en WO’ers, met een goed vermogen om snel nieuwe situaties te doorzien en begrijpen.

Toch even advocaat van de duivel: is dit niet een beetje een oplossing voor mensen die het bikkelen bij een groot kantoor niet aan kunnen?

Haha, ik snap je vraag. Maar nee, zeker niet. Je moet aan exact dezelfde landelijke vereisten voldoen als iedere andere RA, daar ziet de NBA heel streng op toe. De lat ligt voor iedereen even hoog. Van oudsher is USG natuurlijk geen corporate kantoor als PWC of KPMG en dat is juist de kracht. De echte corporate tijgers die zich prettig voelen in die omgeving, die voelen zich niet aangesproken door onze propositie. Dat is ook niet het type dat bij onze klanten goed aansluit. Wij werken juist voor - en met - de breder georiënteerde top financial in spe. Die begrijpt dat de markt inmiddels vraagt om gemotiveerde, onafhankelijke financiële experts die een goede opleiding hebben genoten bij een topkantoor en zich daarna verder hebben ontwikkeld. Mensen met een goed stel hersens, die snel kunnen schakelen.

Waarvan akte.